Precis rätt – vid rätt tillfälle

karriarkoksbesvarKarriär och köksbesvär – Sophie Kinsella.
Egentligen är jag inget Sophie Kinsella-fan. Men ibland misstänker jag att jag håller på att bli. För jag har kommit fram till att jag söker mig till hennes böcker vid vissa speciella tillfällen. Och de där tillfällena är alltid desamma. Nämligen när jag har en liten läsdipp och befinner mig mellan två böcker utan att kunna ta mig vidare. Och då är de helt perfekta.

Så också Karriär och köksbesvär. Samantha är jurist, en framgångsrik sådan. Men när hon upptäcker att hon råkat sabba en enorm affär flyr hon staden, utan att prata med någon om vad som hänt. Av en total slump råkar hon få jobb som hembiträde i en liten by. Det kanske helt enkelt är bra att göra någonting annat en stund. Men det finns ett litet problem. Samantha kan ingenting om att sköta ett hushåll och definitivt inte laga mat. Och så är ju trädgårdsmästaren så fruktansvärt snygg också…

Det är ingen tvekan om vad som ska hända och hur allt ska skruva till sig, men det gör ingenting. För det är det jag tycker om med de här böckerna. Jag vet vad jag får och det är därför jag vill ha dem. Jag skäms för Samantha emellanåt, men nästa sekund sitter jag och småskrattar åt situationerna hon har satt sig själv i. Precis som det ska vara med en riktigt bra chicklit.

Och vips, så är läshumöret på topp igen.

T T T T
Titel: Karriär och köksbesvär
Författare: Sophie Kinsella
Förlag och år: Damm förlag 2008
Typ och sidor: Inbunden – 367 sidor


One thought on “Precis rätt – vid rätt tillfälle”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *