Det här tog helt fel vändning

fatta-eldFatta eld – Suzanne Collins.
Katniss och Peeta kom tillbaka hem till distrikt 12 som segrare och trodde att allt det hemska var över. Men de kan inte ana vad deras vinst i Hungerspelen gjort med landet – och hur det påverkat styret i landet. Och ingen av dem hade nog räknat med att årets Hungerspel skulle bli en specialvariant, enbart bestående av tidigare vinnare. En tävling med ett enkelt mål – att bli av med förra årets upprorsmakare.

Medan jag föll pladask för Hungerspelen  så är Fatta eld ungefär som jag hade väntat mig att första boken skulle vara, innan jag började läsa den och insåg mitt fel. Nu känns allt lite överdrivet och skruvat; tävlingarna, Katniss effekt på landet och presidenten och att de båda måste kasta sig handlöst in i en tävling igen – samtidigt som de spelar lyckligt kärlekspar. Nja. Här försvinner ju det jag gillade med den första boken. Katniss får inte längre tillåtelse att vara den starka, självständiga kvinnan – varken av presidenten eller författaren.

Jag saknar den Katniss jag lärde känna i Hungerspelen. Och den historia som tog mig med storm. För Fatta eld gör mig knappt ens sugen på att läsa vidare. Även om jag måste veta hur alltihop slutar.

T T T
Titel: Fatta eld
Författare: Suzanne Collins
Förlag och år: Albert Bonniers förlag 2012
Typ och sidor: E-bok – 286 sidor


2 thoughts on “Det här tog helt fel vändning”

  1. Tänk vad olika man tycker!! Jag tyckte om upplägget i denna bok. Handlingen var förvisso lite långsammare än i Hungerspelen och Katniss fick visa sin sårbarhet mer, men jag gillade det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *