Fristående eller serier

jerka

Så var det återigen fredag – skönt! Och med det är det ju som vanligt dags att svara på veckans fråga i Annikas bokbloggsjerka:

Läser du helst standalones eller bokserier?

Om jag hittar någonting jag verkligen fastnar för så läser jag gärna serier. Känslan att få längta efter nästa del är ganska oslagbar, och påminner om hur jag läste när jag var yngre. Då hittade jag alla de där serierna som jag ännu inte läst eller som inte hade kommit. Jag samlade på mig Narnia, Kulla-Gulla, Sabrina Tonårshäxan och så förstås Harry Potter. Med den sistnämnda var det ju extra bra eftersom jag verkligen behövde vänta och längta efter nästa del.

Nu är jag sämre på det, det blir mest fristående böcker. Men jag hittar inte så många serier längre, tycker jag. Men det betyder inte att jag helst läser fristående, dock inte heller att jag helst läser serier. En blandning är det bästa, som i många andra fall.

Förresten, en helt annan sak. Missa inte att jag tävlar ut ett fyradagars seminariekort till Bokmässan här.


13 thoughts on “Fristående eller serier”

  1. Sant, sant, blandat är bäst. Fast själv tycker jag själva väntandet är det värsta med serier, jag föredrar gamla serier som redan är klara och ute!

  2. Lilla huset på prärien och narnia var series som jag läst om och om igen. Nu väljer jag oftast bort serierna, tycker det ofta blir lite för mycket omtugg.

  3. Eftersom jag inte hittar så många serier som jag gillar läser jag mest standalones. Men älskar att vänta på fortsättningen i serier. Det blir lite som julafton när jag var barn.

  4. Visst är det härligt att vänta ibland. Nu när man inte längre ser fram emot julen på samma sätt som förr så får man ändå den känslan när man räknar ner till fortsättningen av Insurgent…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *