Första mässdagen är över

Så, nu är mina första timmar på årets Bokmässa över. Det blev bara drygt fyra timmar, men fyra väldigt intensiva sådana. Allt började med en lugn, trevlig tågresa. Sedan lyckades jag utan problem hitta till mitt hotell (Scandic Europa) och kunde sedan ta spårvagnen ut till Svenska Mässan.

Vi bloggambassadörer har fått ett eget rum att dra oss tillbaka till när vi känner för det, så jag började med att titta in där. Hälsade på tre av mina kollegor och drog vidare. Planen var att hinna gå och lyssna på DN:s Hanne Kjöller, men till min stora besvikelse var det inställt. Så jag tog ett av rummen bredvid i stället och lyssnade på Elise Lindqvist, också känd som “Ängeln på Malmskillnadsgatan”.

Jag upptäckte henne genom det oerhört bra sommarprat hon höll förra sommaren, där hon berättade om sitt tuffa liv och om hur hon hjälper unga prostituerade. Nu har hon skrivit ner sin historia till en bok och det var den hon berättade om. En hemsk historia, med flera fina delar och tårarna rann flera gånger, framför allt när hon berättade om sin tid som prostituerad. Kanske köper jag boken i morgon.

Sedan drog jag mest runt nere på mässgolvet och tittade runt. Jag insåg att jag hade glömt mina visitkort på hotellet, tyvärr, så nätverkande för jag försöka mig på i morgon i stället – inte min starka sida. Men jag strosade runt, insöp atmosfären och lyssnade lite här och lite där. Maria Montazami var onekligen ett interessant inslag, folk blev nästan lite tokiga när hon kom. Och hennes citation man man ju räkna up hur länge som helst om man skulle vilja. Som, när hon pratade om att hon bakat “pupcakes” till sin hund: “Det är ganska svårt. Men man kan göra det. Det är ganska lätt.” Klockrent, eller hur?

Till slut avslutade jag kvällen med en presentation hos Storytel (mer om det senare) och lite mingel. En helt klart godkänd första dag.

Men vet ni vad? Jag köpte inte en enda bok! Hur lyckas man med det?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *