Fredagens mässa – del ett

Fredagen började som sagt med bloggfrukost hos Bazar, men det har jag ju redan berättat om och visat bilder på, så det hoppar vi nu. 

Första seminariet för dagen hölls av Jana Söderberg och handlade om kommunikation och hur man får folk att lyssna. Väldigt intressant och roligt, Jana var en väldigt bra talare. Hon varvade tips med fakta och små kortövningar. Till exempel fick vi lära oss att våga använda olika glasögon för att förstå varandra. Och varför det är mycket bättre att lösa konflikter i bilen än hemma vid köksbordet – när man är mitt emot varandra uppfattar hjärnan det andra naturligt som ett hot, men om man sitter bredvid varandra som att man är på samma sida. Intressant. 

Efter det hade jag bestämt mig för att lyssna på Lena Sundström och sedan köpa ett signerat ex av hennes bok Spår om de avvisade “Egyptensvenskarna” 2001. Riktigt intressant, men tyvärr tog böckerna slut innan jag kom fram. 

Så då var det dags för nästa besvikelse – Josefin (Nobelprisprojektet), Anna (Med näsan i en bok) och jag hade tänkt åka upp till Heaven 23 och äta den berömda räkmackan. Men det var vi inte ensamma om så det blev bara att ta hissen ner och gå och köpa oss varsin billig och god macka (och matig!) i stället. 

Fortsättning följer…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *