Dags att gå vidare – mot nästa litterära höjdpunkt

Boksmällan slog till med besked efter Bokmässan. Jag kom hem trött och lycklig. Och sedan har det liksom varit lite svårt att komma i gång på riktigt igen, både med läsandet och bloggandet. Intrycken har liksom varit tvungna att smältas, bubblan tvungen att spräckas. Men nu är jag tillbaka i vardagen igen och redo att ta tag i det vanliga bloggandet igen. Kanske kommer små anekdoter från mässan att fortsätta dyka upp då och då. Det kommer att ta tid att smälta det. Men ni kan vara lugna, det blir inte allt för mycket av det i taget. Dock ska all inspiration definitivt tas tillvara på. Både när det gäller bloggandet och läsandet.

Jag har ett litet projekt för min läsning på gång, nämligen att hinna läsa alla böcker som är aktuella för årets Bokens afton i Kalmar. Vilket innebär att jag på sisådär fyra veckor ska läsa Den sanna historien om Pinocchios näsa (Leif GW Persson), Lyckliga gatan (Liza Marklund), Rörgast (Johan Theorin), Systrar och bröder (Maria Sveland), Winston Churchill, del 1 (Bengt Liljegren) och Tina: Hur du enkelt lagar min allra godaste mat (Tina Nordström). Om det är ett rimligt mål eller inte får vi snart se.

Nu har vi ju dessutom ett Nobelpris att hetsa upp oss över, på torsdag. Jag tänker inte spekulera, för det kan jag inte, men spännande ska det onekligen bli.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *