En smula tagen på sängen av Bäckström

Jag har läst Gustavs grabb av Leif GW Persson, men inte någon av hans kriminalromaner om Evert Bäckström. Honom har jag bara sett gestaltas av Claes Malmberg på tv. Så jag både visste och inte visste vad som väntade mig när jag började med Den sanna historien om Pinocchios näsa i går. Trodde jag i alla fall. Jag visste ju att GW kunde skriva och jag visste att Bäckström var en idiotisk mansgris.

Men jag blev ändå väldigt förvånad och rent ut sagt paff. För att han var riktigt så bufflig hade jag inte riktigt väntat mig. Och jag vet egentligen inte om jag skulle vilja läsa om hans “supersalami” stup i kvarten. Hoppas att mordfallet tar mer fart snart. Och att “supersalamin” försvinner ut ur historien…


One thought on “En smula tagen på sängen av Bäckström”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *