En nominerad är läst

I dag presenterades nomineringarna till årets Augustpris. Jag, och många andra med mig, hade väl hoppats att Jonas Gardell skulle dyka upp som nominerad i den skönlitterära klassen för Torka aldrig tårar utan handskar 3: Döden, men tji fick jag (vi). Ingen Gardell där inte. Varför inte övergår mitt förstånd. I stället finns där sex andra böcker, som jag inte har läst en enda av och därför inte riktigt kan uttala mig om.

Bättre är det i så fall i facklitteraturklassen. Där är Johan Perssons och Martin Schibbyes bok 438 dagar nominerad – och den har jag ju relativt nyligen läst. Och tyckte väldigt bra om, så de får hemskt gärna ta hem segern. I den kategorin finns dessutom Spår av Lena Sundström, som jag köpte på Bokmässan, liksom Mannen som slutade ljuga av Dan Josefsson, som jag vill läsa, och Bea Uusmas Expeditionen – min kärlekshistoria, som jag också skulle vilja ta mig an. Så till min egen stora förvåning är det den klassen som lockar mig mest i år.

Barn- och ungdomskategorin har jag tyvärr också dålig koll på. Men du kan se alla nomineringar i samtliga kategorier HÄR.

Har du någon favorit bland de nominerade?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *