Älskade och hatade karaktärer

jerka

Det var ett tag sedan sist, av flera olika anledningar, men nu är det dags att svara på veckans fråga i Annikas bokbloggsjerka igen:

Vilken karaktär och/eller författare skulle du vilja slå på käften alternativt ge en kram?

Vem jag skulle vilja slå på käften är lätt. Jag läste nyligen Den sanna historien om Pinocchios näsa och fullständigt avskyr Evert Bäckström efter det. En sådan hemsk, osympatisk, äcklig och vidrig karaktär borde inte få finnas. Det värsta är att jag har svårt att tänka mig att man kan skriva om en sådan vidrig människa utan att ha en del av honom i sig själv och att min avsky därmed har spritt sig en aning till Leif GW Persson (helt utan grund, egentligen).

Genom åren är nog den karaktär jag har velat krama allra mest Hermione i Harry Potter-böckerna. Speciellt då när hon tvingas se hur Ron håller på med en annan tjej utan att förstå att det är Hermione han borde bry sig om. Då behöver hon verkligen en riktigt tröstande och trevlig kram.


3 thoughts on “Älskade och hatade karaktärer”

  1. Ja, stackars Hermoine, det kan jag sympatisera med! Herr Bäckström har jag ingen relation till, men har hört GW berätta att han har en mänsklig förlaga i verklig polis (ej honom själv, men man kan ju undra 😉

  2. Håller med om båda. Speciellt Evert Bäckström, har nog bara läst en bok om honom men det räckte på ett tag..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *