Dubbelt så bra?

jerka

Så var det då fredag igen. Fredagen den 13:e och lucia. Och bara en dryg vecka kvar till jul. Men även dags för den traditionsenliga bokbloggsjerkan hos Annika:

Vilken författarduo tillhör dina favoriter? 

När jag tittar igenom läslistan jag har här på bloggen så inser jag att jag uppenbarligen inte läser så mycket böcker som är skrivna av två personer. Men de jag har läst är jag väldigt nöjd med. Jag tyckte bra om Hjorth & Rosenfeldts deckare, även om jag irriterar mig lite på huvudpersonen, och jag gillade Sjöwall-Wahlöö, trots att jag inte kom längre än till att läsa två av deras böcker.

Och på senare tid är en av de böcker med två namn på första sidan som fallit mig mest i smaken 438 dagar av Johan Persson och Martin Schibbye.

Men det är svårt att kalla några av de här författarna för egentliga favoriter, av olika anledningar. Men de är bra.


14 thoughts on “Dubbelt så bra?”

  1. Jag tycker sällan att böcker som skrivs ihop blir så där geniala. Oftast är det ju deckare och det är plotten, inte språket de har jobbat ihop om. Schibbye-Persson var ett intressant exempel tycker jag!

  2. Har nyligen läst första delen av Hjorth & Rosenfeldts böcker med Sebastian Bergman och tyckte den var helt OK. Nu väntar del två i bokhyllan

  3. Hjort och Rosenfeldt gillar jag, Sjöwall och Wahlö var så länge sedan jag läste att jag inte ens minns vad jag tyckte, och det tredje paret känner jag tyvärr inte till…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *