Bokliga löften 2014

jerka

Sista fredagen före jul och dags för veckans bokbloggsjerka hos Annika, där det märks att året börjar närma sig sitt slut:

Den självklara frågan torde nog vara vad ni önskar er i julklapp, men det förutsägbara är en aning tråkigt tycker jag. Därför tänkte jag grilla er i ämnet om vad som kommer att bli ert bokliga löfte 2014.

Det här är en fråga som jag redan funderat lite på eftersom jag tänkt ha ett sådant inlägg när det närmat sig årsskiftet. Jag har nog i själva verket flera löften som har med läsning och med bloggen att göra:

 • Försöka läsa på fler språk än svenska. Ett löfte som jag haft flera av de senaste åren, men som brukar gå sådär. Men det är ändå värt att tänka på igen.
 • Bli snabbare på att recensera de böcker jag läst. Jag har typ legat efter hela året och nästa år ska jag försöka att ligga mer i fas med vad jag har läst.

Men det viktigaste, största löftet är:

 • Läsningen ska vara rolig. Jag ska försöka komma ur tankarna på måste-läsning eller känna pressen av att jag måste läsa ett visst antal böcker. I slutet av det här året har jag hamnat lite i de tankarna, men nu ska jag försöka släppa det och läsa för att jag faktiskt älskar att göra det.

13 thoughts on “Bokliga löften 2014”

 1. I år lyckades jag läsa någon bok på engelska, hoppas på några fler nästa år.
  Men håller med, den där måste läsningen är super trist…

 2. Håller verkligen med dig där att läsning ska vara roligt. Därför vill jag inte ha så många utmaningar då läsning ska man njuta av.

 3. Jag försöker också bli bättre på att släppa pressen på att läsa vissa böcker eller under en viss tid, samtidigt tycker jag att det är lite roligt.. Finns för- och nackdelar med allt men det får ju såklart inte gå ut över lusten att läsa 🙂

 4. Den första är nog tvärtom för mig. Vill läsa fler böcker på svenska. Blir alldeles för mycket engelska för min del. Och för mitt eget skrivandes skull så vill jag hellre läsa på svenska.

  Känner igen det där med måste-läsning. Inte alls kul när man bara känner press på sig för att läsa något. Brukar bara sluta med att jag måste läsa om samma sida flera gånger för att ens ta till mig vad som står. Eller att jag börjar skumma för att ta mig igenom boken.

 5. Jag brukar skriva mina recensioner i anslutning till att jag läst boken, men sen tar det tid innan jag publicerar min recension, det skulle jag kunnat ha som löfte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *