2013 blev e-böckernas år

statistik

En kort sammanfattning av 2013. Det är vad det här är försökt att bli. Jag började året starkt, med höga ambitioner, men tappade mot slutet. Läsmotivationen hade svårt att infinna sig årets tre sista månader, men det fick ändå bli godkänt. Fem böcker färre än 2012 blev lästa, men när det gäller sidantalet misstänker jag att det egentligen är fler än förra året. Min läsplatta ger nämligen böckerna färre sidor som e-böcker än vad de egentligen har som inbundna eller pocket och de siffror jag har räknat med är e-böckernas.

E-böckerna var ju även årets klättrare, jag läste lika många e-böcker som inbundna. Läsplattan jag köpte året innan gjorde verkligen läsningen smidigare, inte minst när man har familj och pojkvän i andra städer.

I övrigt så var ju 2013 ett fantastiskt år på andra sätt. Jag fick vara bloggambassadör för Bokmässan och lära känna massa trevliga människor, ladda upp rejält för själva mässan och ha fyra helt underbara dagar i Göteborg. Därför kommer 2013 alltid ha en speciell plats i min litterära historia. Jag är så oerhört tacksam för allt jag fick uppleva där.

Och så var det ju det där med nyårslöftena jag hade förra året. Tre var de, och så här gick det:

 • Läsa fler böcker på engelska. Det gick inte alls, skulle man kunna säga. Jag trivs helt enkelt bäst med att läsa på svenska.
 • Bli snabbare på att recensera böckerna jag läst. Det gick också sådär, jag ligger ganska många efter och får ha som nytt nyårslöfte att komma ikapp. Kanske genom korta, snabba recensioner.
 • Försöka vidga mina vyer och läsa sådant som jag kanske annars inte hade valt. Det tycker jag faktiskt att jag i viss mån har levt upp till, även om de inte var extremt många. Men många bäckar små…

Nu återstår bara att sammanfatta vilka böcker som var årets bästa och att se hur det gick med Kaosutmaningen.


3 thoughts on “2013 blev e-böckernas år”

  1. Menar du hur jag tar fram den eller hur jag gör staplar och pajer?

   Siffrorna får jag ju fram utifrån vad jag själv har skrivit i recensioner och “Läst 2013”, sedan sitter jag helt enkelt och räknar själv – så felmarginal finns.

   Pajerna och staplarna gör jag i Illustrator 🙂

 1. 22-22 alltså! Det är onekligen lättare på resor med en enda grej som rymmer fleeeeeera böcker 🙂 Har just börjat bekanta mig med min läsplatta, men jag tror vi kommer att tycka om varandra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *