Temadagstipset: European privacy and data protection day

Temadagstipset

Vad är det här? Det finns många temadagar i vår kalender och nu förtjänar de att firas på ett litterärt sätt. Därför ska vi tillsammans hjälpas åt med att varje temadag tipsa om en bok som på något sätt anknyter till dagens tema.

Hur: Du får vara precis hur logisk eller långsökt du vill, bara du förklarar varför just den bok du tipsar om passar ihop med den här dagen. Svara antingen i kommentarsfältet eller i din egen blogg, men väljer du det sistnämnda vill jag att du länkar till din blogg så jag kan hitta dit. Du behöver självklart inte vara med på varenda temadag, hoppa med när du känner för det och har ett bra tips.

Dagens tema: European privacy and data protection day
Kommentar: Till för att öka medvetandet om säkerhet på internet, bland framför allt unga.

14artillsaluJag kommer då att tänka på Caroline Engvalls skakande historia 14 år till salu om 14-åriga Tessan som tillsammans med en kompis börjar sälja sex på nätet. De gör det “frivilligt”, men det spårar snart ur och hon blir utsatt för vidriga övergrepp. Allt för att alla vet vem hon är och att ryktet om henne sprider sig snabbt. En hemsk historia, som tyvärr är sann.


One thought on “Temadagstipset: European privacy and data protection day”

  1. Lite osäker på om spelet som figurerar i Erebos av Ursula Poznanski är internetbaserat men det finns ändå något att lära av en berättelse om ett spel som sprids på en skola och som tvingar spelarna att utföra olika uppdrag i verkligheten för att kunna avancera. Spelet tycks känna sina spelare i det närmsta personligen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *