Temadagstipset: Vargens dag och Världscancerdagen

Temadagstipset

Vad är det här? Det finns många temadagar i vår kalender och nu förtjänar de att firas på ett litterärt sätt. Därför ska vi tillsammans hjälpas åt med att varje temadag tipsa om en bok som på något sätt anknyter till dagens tema.

Hur: Du får vara precis hur logisk eller långsökt du vill, bara du förklarar varför just den bok du tipsar om passar ihop med den här dagen. Svara antingen i kommentarsfältet eller i din egen blogg, men väljer du det sistnämnda vill jag att du länkar till din blogg så jag kan hitta dit. Du behöver självklart inte vara med på varenda temadag, hoppa med när du känner för det och har ett bra tips.

Dagens tema: Vargens dag och Världscancerdagen

För många, många år sedan köpte jag Jack Londons Varghunden på ett antikvariat för typ en femma. Av någon anledning fångade historien om varghunden Vitkäft mig totalt och jag blev fullständigt förälskad i boken om den lilla valpen som får växa upp tillsammans med indianer och sedan säljs för att delta i hundkamper. Lite som en Black beauty, fast för vargar/hundar.

Det var vargtipset, men självklart har jag ett på cancer också. Förra veckan läste jag Bokklubben vid livets slut av Will Schwalbe om en cancersjuk kvinna och hennes son som under hennes behandling bestämmer sig för att läsa samma böcker och sedan prata om dem. De startar en minibokklubb för att ha någonting att göra under all tid de tillbringar i väntrummen hel enkelt. Fin, om än lite mycket litteraturreferenser.

Nästa temadag: Den 5 februari


2 thoughts on “Temadagstipset: Vargens dag och Världscancerdagen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *