Tankens dag

Temadagstipset

Vad är det här? Det finns många temadagar i vår kalender och nu förtjänar de att firas på ett litterärt sätt. Därför ska vi tillsammans hjälpas åt med att varje temadag tipsa om en bok som på något sätt anknyter till dagens tema.

Hur: Du får vara precis hur logisk eller långsökt du vill, bara du förklarar varför just den bok du tipsar om passar ihop med den här dagen. Svara antingen i kommentarsfältet eller i din egen blogg, men väljer du det sistnämnda vill jag att du länkar till din blogg så jag kan hitta dit. Du behöver självklart inte vara med på varenda temadag, hoppa med när du känner för det och har ett bra tips.

Dagens tema: Tankens dag

Jag kommer osökt att tänka på Igelkottens elegans av Murel Barbery som innehåller en hel del tankar. Dels får vi följa tolvåriga Palomas tankar om hur hon är trött på livet och dels får vi följa portvakten Renées tankar om hur hon egentligen är någon annan än den hon låter andra se henne som. Och så finns det en hel del filosofiska inslag, vilket väl om något är tankar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *