Sjukdomsteman

Temadagstipset

Vad är det här? Det finns många temadagar i vår kalender och nu förtjänar de att firas på ett litterärt sätt. Därför ska vi tillsammans hjälpas åt med att varje temadag tipsa om en bok som på något sätt anknyter till dagens tema.

Hur: Du får vara precis hur logisk eller långsökt du vill, bara du förklarar varför just den bok du tipsar om passar ihop med den här dagen. Svara antingen i kommentarsfältet eller i din egen blogg, men väljer du det sistnämnda vill jag att du länkar till din blogg så jag kan hitta dit. Du behöver självklart inte vara med på varenda temadag, hoppa med när du känner för det och har ett bra tips.

Dagens teman: Internationella 112-dagen, Safer Internet Day och Världsdagen för de sjuka.

Allt för min syster av Jodi Picoult handlar om systrarna Anna och Kate som har en lite speciell relation. Anna kom nämligen till världen för att bli en perfekt genetisk matchning för Kate, som har leukemi. Anna ska hela tiden kunna förse Kates kropp med det som behövs för att hålla henne frisk. Men en dag får hon nog och bestämmer sig för att stämma sina föräldrar för rätten till sin egen kropp. Samtidigt blir dock Kate sämre och sämre…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *