Djurförsökens dag

Temadagstipset

Vad är det här? Det finns många temadagar i vår kalender och nu förtjänar de att firas på ett litterärt sätt. Därför ska vi tillsammans hjälpas åt med att varje temadag tipsa om en bok som på något sätt anknyter till dagens tema.

Hur: Du får vara precis hur logisk eller långsökt du vill, bara du förklarar varför just den bok du tipsar om passar ihop med den här dagen. Svara antingen i kommentarsfältet eller i din egen blogg, men väljer du det sistnämnda vill jag att du länkar till din blogg så jag kan hitta dit. Du behöver självklart inte vara med på varenda temadag, hoppa med när du känner för det och har ett bra tips.

Dagens teman: Darwins födelsedag och Djurförsökens dag

I helgen läste jag (äntligen) David Safiers Dålig karma som handlar om tv-kvinnan Kim Lange som råkar dö en galakväll och sedan återföds som myra. För att kunna komma tillbaka till sin familj måste hon samla god karma och klättra på karmastegen. I ett av liven på väg tillbaka för att bli människa återföds hon som marsvin. Marsvinen råkar dock bli ivägskickade till ett laboratorium för djurförsök där de får springa omkring i en labyrint – och om de stannar får de en elstöt. Hemskt! Men en rolig bok som även är lite tankvärd.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *