Internationella radiodagen och Tandborstbytardagen

Temadagstipset

Vad är det här? Det finns många temadagar i vår kalender och nu förtjänar de att firas på ett litterärt sätt. Därför ska vi tillsammans hjälpas åt med att varje temadag tipsa om en bok som på något sätt anknyter till dagens tema.

Hur: Du får vara precis hur logisk eller långsökt du vill, bara du förklarar varför just den bok du tipsar om passar ihop med den här dagen. Svara antingen i kommentarsfältet eller i din egen blogg, men väljer du det sistnämnda vill jag att du länkar till din blogg så jag kan hitta dit. Du behöver självklart inte vara med på varenda temadag, hoppa med när du känner för det och har ett bra tips.

kariusbaktusDagens teman: Tandborstbytardagen och internationella radiodagen

Tandborstbytardagen får mig självklart att tänka på barnboken om Karius och Baktus, de två små tandtrollen som njuter av att den lille pojken äter så mycket onyttigt. Men som också får det så jobbigt när han börjar äta bättre och ta hand om sina tänder. Det är barndomsminnen det.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *