Slarvighetens dag

Temadagstipset

Vad är det här? Det finns många temadagar i vår kalender och nu förtjänar de att firas på ett litterärt sätt. Därför ska vi tillsammans hjälpas åt med att varje temadag tipsa om en bok som på något sätt anknyter till dagens tema.

Hur: Du får vara precis hur logisk eller långsökt du vill, bara du förklarar varför just den bok du tipsar om passar ihop med den här dagen. Svara antingen i kommentarsfältet eller i din egen blogg, men väljer du det sistnämnda vill jag att du länkar till din blogg så jag kan hitta dit. Du behöver självklart inte vara med på varenda temadag, hoppa med när du känner för det och har ett bra tips.

Dagens teman: Slarvighetens dag och Världsdagen för social rättvisa

Ja, slarvighetens dag passar kanske ganska bra eftersom jag varit slarvig och missat två temadagar den här veckan. I lördags var det nämligen geléhallonens dag och Internationella barncancerdagen. Där hade ju egentligen Allt för min syster av Jodi Picoult passat perfekt som tips, men den har jag ju redan tipsat om. Man kan också tänka som så att godis som godis och välja att tipsa om Marshmallows till frukost av Dorothy Koomson när man ändå pratar om geléhallon. Eller? En bra bok är det i alla fall.

Och så var det ju fotens dag i tisdags. Men fötter i böcker, finns det några sådana?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *