Dubbla exemplar

jerka

Så var det fredag igen, vilket betyder dags för Annikas bokbloggsjerka:

För dig som läser e-böcker: brukar du köpa en fysisk bok av en e-bok som du har gillat?

För dig som inte läser e-böcker: kan du ge exempel på en bok som du t.ex. lånat på biblioteket, gillat och sedan köpt ett eget ex. av?

Eftersom jag är en sådan person som läser e-böcker så är det ju första frågan jag ska svara på, men jag kanske inte kan låta bli den andra också. För just när det gäller e-böcker har jag faktiskt inte ännu varit med om att jag har köpt en fysisk bok av en e-bok. Jag har tänkt tanken, men inte kommit så långt. Så de har nöjt sig med att stanna i plattan, eller återvända till biblioteket då jag lånar fler e-böcker än jag köper.

Däremot har det flera gånger hänt att jag har lånat en bok på biblioteket, gillat och sedan köpt den. Till exempel när det gällde Rona Jaffes Det bästa av allt eller Anna Gavaldas Lyckan är en sällsam fågel. Och det lär inte ha hänt för sista gången, i något av fallen.


12 thoughts on “Dubbla exemplar”

  1. Jag använder också ofta plattan för låneböcker, då ligger de ju där bara en begränsad tid. Om jag har egna ex på plattan så glömmer jag ibland att de ligger där.

  2. Det händer att jag köper böcker jag tidigare lånat och gillat, men oftast är det för att ge bort dem i present till någon annan.

  3. För mig är läsupplevelsen lite viktigare än ägandet så därför köper jag inte böcker jag redan läst. Finns ju så många nya läsupplevelser att lägga de där slantarna på. 🙂

  4. Kunde heller inte hålla mig från båda frågorna 🙂 ibland behöver böckerna långsam väg fram, via lån och sen köp. Har en kompis som bara köper böcker hon först har läst!

  5. Köper aldrig böcker som jag redan läst. Kommer ju hela tiden massor med nya som man hellre lägger pengarna på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *