Jag klarade det!

bortamedvinden1 048 sidor Borta med vinden är utlästa. Till slut. När jag började trodde jag aldrig att jag skulle klara det, det var segt, hände nästan ingenting och jag tyckte att Scarlett O’Hara var en outhärlig person. Inte sympatisk på minsta vis. Och hade jag inte bestämt mig för att jag verkligen ville läsa ut den hade jag nog gett upp.

Men efter ungefär 650 sidor (!) började hon växa. Hon blev en helt annan kvinna, stark och självständig och stack ut. Jag kan inte direkt säga att jag började gilla henne, men hon föll mig helt klart bättre i smaken. Och jag började därför tycka bättre om både henne och boken. Så det var nästan så att jag blev besviken på att det var slut när jag närmade mig sidan 1 048. Men det har nog egentligen mer med själva slutet att göra.

Jag kan inte sluta tänka att jag skulle vilja läsa Melanies, miss Mellys, version av allting. Jag tror att hon tänker mer än vad det ska verka som att hon gör och att hon är en väldigt smart person. Det hade varit intressant.

Men det är ingen tvekan om att den borde ha varit kortare. Det finns mycket, mycket, man skulle kunna utelämna.

T T T
Titel: Borta med vinden
Författare: Margaret Mitchell
Först utgiven: 1936
Typ och sidor: Inbunden – 1 048 sidor


2 thoughts on “Jag klarade det!”

  1. Har också tänkt läsa den här då den står i bokhyllan oläst, men onekligen så avskräcker ju tjockleken en aning 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *