I helt rätt ordning

orange

Alla pratade om den fantastiska serien Orange is the new black. Jag hade, som vanligt – hajpade tv-serier är sällan något för mig, inte sett den och hade egentligen inga planer på att se den. Men så fick jag höra att det fanns en bok också och att förlaget hade en tävling där man kunde vinna ett signerat ex. Och helt plötsligt satt jag med den i min hand och kunde inte sluta läsa.

För Pipers historia om hur hon många år efter att brottet ägde rum straffas med fängelse och om de andra kvinnorna därinne är fascinerande. Självklart är tv-serien, om du sett den, mer skruvad (för nu har jag faktiskt sett den). Men det är en ganska skruvad  värld i sig. Det visar verkligen vad människor kan göra, både på gott och ont, och alla små historier om hur kvinnorna både hjälper och stjälper varandra är både intressanta, roande och hemska.

Men – jag råder dig att läsa den innan du ser serien (om du inte redan gjort det). Jag tror att det finns en överhängande risk att bli besviken om man har Netflix bild av Piper Chapman i huvudet innan man läser om den riktiga Piper Kerman.

Betyg: T T T T
Titel: Orange is the new black – mitt år i ett kvinnofängelse
Författare: Piper Kerman
Förlag och år: Norstedts (2014)
Typ och sidor: Danskt band – 344 sidor


One thought on “I helt rätt ordning”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *