Vackert omslag med tänkvärt innehåll

 

mittlivochjagDen gröna färgen, de sirliga vita detaljerna och den fina texten gör att jag tycker att det här är en bokrygg och ett omslag som är väldigt vackert. Jag får lite känslan av att det ska vara en klassisk kärleksroman, kanske någonting av Jane Austen i nyutgåva (om det inte varit så att det stod Cecelia Ahern på det såklart).

Därför är det roligt att det innanför det här romantiska, vackra omslaget döljer sig en både rolig och tänkvärd roman. Lucy är en ung kvinna som har fullt upp med jobbet hon inte gillar, vänner hon har en komplicerad relation till, sin konstiga familj och en relation hon både vill och inte vill glömma. Allt detta gör att hon lever i ständig förnekelse över hur hennes liv egentligen är. Därför dimper det plötsligt ner ett brev med information att hon har ett möte med sitt liv. Nyfiken som hon är bestämmer hon sig för att träffa sitt liv, och han visar sig vara en dyster, grå man som inte ser ut att må speciellt bra. Han slår följe med henne och nu gäller det för Lucy att försöka ta tag i sitt liv och de lögner hon lever i.

Även om det till största delen är komiskt så finns det också mycket att tänka på. Vad är egentligen viktigt i livet och vem tjänar på att man undanhåller saker? Skratta och tänk till när du läser. Och njut såklart av det vackra omslaget.

T T T T
Titel: Mitt liv och jag
Författare: Cecelia Ahern
Förlag och år: Bazar förlag 2014
Typ och sidor: Danskt band – 397 sidor

Den här recensionen publicerades först i Barometerns Bonus Weekend, under temat böcker med vackra ryggar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *