Inför Bokmässan: Anna Johansson – och dagarna går…

ochdagarnagarNedräkningen trappas upp (planen är nu en intervju om dagen fram till mässan). I dag är det dags att ställa fem frågor till bokbloggaren Anna Johansson, som bloggar på och dagarna går… samt relativt nystartade Kulturkollo. Hon är även en av årets bloggambassadörer för Bokmässan.

1. Vad har du för relation till Bokmässan?
– Jag gillar mässan. Den är totalt berusande och boksmällan brukar bli ganska tuff veckan efter.  Jag har gått på de flesta mässor sedan jag flyttade till Göteborg för snart 25 år sedan. Sedan jag startade min bokblogg och dagarna går … så har har mässandet blivit all-in med seminariekort för alla dagarna och många, många texter på bloggen.  Jag brukar försöka läsa in mig lite extra på de författare som kommer men i år har det gått dåligt. Sydamerika är den världsdel som jag läser färst böcker från generellt.

2. Du är en av tolv bokbloggare som utsetts till bloggambassadör för årets mässa. Hur känns det och vad tror du att det kommer att innebära för din del under själva mässan?
– Det känns jättekul att jag har fått förmånen att vara med och sprida ordet om mässan i sociala medier. På själva mässan så kommer det nog inte att förändra särskilt mycket, jag kommer att hänga på seminarier och skriva direktinlägg på bloggen alldeles som vanligt.

3. Du är också en av bloggarna bakom nystartade Kulturkollo. Hur är det att blogga tillsammans med andra?
– Fantastiskt roligt! Kulturkollo är en kollektivblogg där alla skribenterna turas om att skriva om sådant som engagerar oss. Vi hoppas att många ska vilja umgås med oss på nätet och komma till kollo och prata om de saker vi som de läst också. Särskilt roligt tycker jag att det är med Kulturkollo läser på FB där vi kommer att bokcirkla både aktuella böcker och klassiker. Hjärtligt välkomna dit alla som vill prata böcker!

4. Vad ser du fram emot mest med årets mässa?
– Siri Hustvedt är en författare jag inte kommer att missa, Hanne Vibeke Holst är en annan.

5. Till sist – vem är din favoritförfattare och vilken är din favoritbok?
– Oj. Inte lätt. Jag har många författare som jag läser det mesta av och en av dem är Nicole Krauss. Nu längtar jag efter nytt från henne och tänker på den fina Kärlekens historia.

Tidigare intervjuer:
Fredrik Backman
Jan Bylund
Patrik Lundberg


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *