Enkelt, vackert och tänkvärt

otrohetDet här är till att börja med ett av de vackraste bokomslag i min hylla. Så enkelt, men ändå så vackert. Lite som innehållet självt.

Journalisten Linda verkar leva det perfekta livet, med man och barn i ett fint hus i Schweiz. Men hon mår ändå inte speciellt bra. Hon vill förändra sin tillvaro, men är samtidigt rädd för vad det innebär. Plötsligt möter hon en man från sitt förflutna och chockas av sin reaktion. Hon tar oväntade steg, gör saker hon aldrig kunnat tänka sig. Inte skulle väl hon längta efter en annan man när hon har en fantastisk man hemma? Men hennes liv gör henne helt enkelt inte lycklig just nu. Vad är det för fel på henne?

Känslan av att ha läst den här boken är helt obeskrivlig. Det är många tankar som snurrar i huvudet, hjärtat slår och jag undrar varför jag inte bara läser sådana här böcker hela tiden. Varför läser jag inte bara Coelho? Vad som med helt andra ord hade kunnat vara en vanlig feel good-roman är något så oerhört mycket större.

Till och från avskyr jag Linda. Nästa sekund känner jag igen mig i henne. Med andra ord är hon oerhört mänsklig. Hon är inte perfekt, och inte heller alldeles skruvad. Hon är du och jag, en människa som av någon anledning tvekar över om allt är som det borde. Precis som vi alla gör då och då. (Sen kanske inte alla försöker komma fram till lösningen genom att vara otrogna, men ändå)

Och vad är lycka egentligen? Ja, det är verkligen värt att fundera på. Gör det medan du läser boken, för du får inte missa den.

T T T T T
Titel: Otrohet
Författare: Paulo Coelho
Förlag: Bazar 2014
Typ och sidor: Inbunden – 317 sidor


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *