Inför Bokmässan: Carina Nunstedt

Carina Nunstedt

Carina Nunstedt har som chefredaktör för och grundare av bokmagasinet och eventserien Books & dreams som jobb att göra det vi andra längtar efter att få göra på Bokmässan – prata med och träffa författare. Därför kändes hon som en självskriven person att intervjua så här två dagar före Bokmässans invigning.

1. Vad har du för relation till Bokmässan?
– Den är snart tio år lång, passionerad och lite andfådd. Det är ju 100 000 människor på plats, man jobbar alltid i ett rasande tempo och hamnar minst en kväll i den klassiska barnen på Park hotell och minglar med roliga författare.

2. Vad kommer ni på Books & dreams att göra under mässan?
– På själva mässan har Books & Dreams en monter (B0402 – bakom Bonnierförlagens stora monter) där vi möter nya och gamla läsare, bjuder på te och ger ett extra fint prenumerationserbjudande på magasinet. Sedan har vi en stor författarkväll på biograf Draken i Göteborg på fredag den 26/9 kl 18-21.30. En talkshow inför närmare 400 bokälskande personer, där jag samtalar med Lars Kepler (alis paret Ahndoril), Anna Jansson, Viveca Lärn, Per Holknekt, Davd Batra och Mia Törnblom – alla aktuella med nya böcker. Tror att det finns ett fåtal biljetter kvar. Lite mat, vin och fin läslyxig goodiebag ingår i priset. Läs gärna mer på booksdreams.se.

3. Har du något roligt minne från någon tidigare Bokmässa?
– Förra året när jag hade fantastiska brittiska författaren Caitlin Moran som gäst på vår stora författarkväll och hon sprang in på scenen och pussade mig på munnen – det var ett riktigt moment!

4. Hinner du gå runt någonting själv på mässan? Vad ser du i så fall mest fram emot?
– Inte så mycket tyvärr, jag ska även hålla i ett podcastmaraton med Louise Boije af Gennäs, Jens Lapidus och Pamela Andersson och ett seminarium med Lena-Katarina Swanberg. Men hoppas hinna få syn på min danska favorit Hanne-Vibeke Holst.

5. Till sist ­ vilken är din favoritbok och vem är din favoritförfattare?
– Oj, svårt. En av dem är David Nicholls som jag har gjort en stor intervju med i nya numret av Books & Dreams. I höst kommer hans nya bok Vi som jag fick läsa på manusstadiet. Den är lika fantastisk som hans förra succé, En dag.

HÄR hittar du Carina Nunstedt under mässan.

Tidigare intervjuer:
Fredrik Backman

Jan Bylund
Patrik Lundberg
Anna Johansson (och dagarna går…)
Marcus Stenberg (Marcusbiblioteket)
Sara Lövestam
Elaine Eksvärd
Anna Karolina
Linda Odén (Enligt O)
Christoffer Carlsson
Arkan Asaad


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *