Dagens…

Fyra timmars Bokmässa är avklarade, och även om det bara är början på helgen så tänkte jag försöka mig på att sammanfatta den lite. 

Dagens…

… bästa: Helt klart Tatiana de Rosnay. Författaren, som bland annat skrivit den fantastiska Sarahs nyckel, var den jag såg fram emot mest på mässan. Mest seminariet i morgon, men vid signeringen hos förlaget Sekwa visade hon sig dessutom vara en glad och väldigt trevlig person. Hela hennes utstrålning gjorde en glad. Dock hade hon lite svårt för datum, fick ett en dag senare datum i min bok. Men vad gör väl det, hon är helt klart min crush det här året. Ser fram emot att klockan ska bli tolv i morgon så jag får sitta och lyssna på henne. 

… mest oväntade: Elsie Johansson, som jag stannade till och lyssnade på det första jag gjorde. Hon var riktigt rolig. Hon sa bland annat det fantastiska “Riktiga författare har inga lyckliga slut. Det är till för kioskvältare. Men nu ville jag ha ett lyckligt slut.”

… klassiska bild: Björn Hellberg, sittande vid ett barbord nedanför rulltrappan. Är det någonsin någon som faktiskt köper nåt av honom eller sitter han bara där, jämt?

… mest annorlunda monter: Aftonbladets inplastade, röda monter. Fåtöljerna gästerna satt i såg inte allt för sköna ut. 

… mest sammansvetsade: Per E Samuelson och Lena Ebervall, aktuella med Bombmannens testamente. När de berättadenommsin bok och om hur säkra de är på vem som mördade Olof Palme bollade de hela tiden ordet mellan sig, rättvist och vant. Blir kanske så när man är ett par och skriver tillsammans. 

… övertygande: Jag gillade inte Den enögda kaninen av Christoffer Carlsson, men när man lyssnar på honom blir jag hur sugen som helst på att läsa hans senaste böcker. 

… bästa moderator: Fredrik Belfrage som vant, förberett och avslappnat intervjuar alla Pirstförlagets författare. 

… misstag: Jag borde ha kommit tidigare till DN:s monter i slutet och lyssnat på hela samtalet med Ison Glasgow. Men kanske får en ny chans.  

… konstigaste: Ken Ring kom till intervjun i DN:s monter med strumpor och spa-tofflor på fötterna. Bekvämt, sa han var anledningen. 

Långt inlägg, men det var dagen. Imorrn ska jag försöka dela upp det lite mer. Vi får se hur det går. För mer kortfattade rapporter kan du även följa mig på Twitter eller Facebook. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *