Den fantastiska Tatiana de Rosnay, del två

IMG_1593.JPG

Lördagens höjdpunkt bestämde jag förlängt sedan skulle bli seminariet med Tatiana de Rosnay. Faktum är att det är huvudanledningen till att jag köpte seminariekort för lördagen.

Höga förväntningar, minst sagt. Men jag blev inte besviken. Tatiana blir intervjuad av Kattis Ahlström (som jag också gillar skarpt) om allt från hemligheter till familjer och hur man skriver.

Hon är både allvarlig, rolig, tänkvärd och informativ. Hon förklarar bestämt att det är något speciellt med manliga, unga författare som blir framgångsrika – de blir helt enkelt för uppfyllda av sig själva och missar allt annat. Ett klart manligt drag, eller?

Hemligheterna är det som gör igenom i alla hennes böcker, vilket till stor del kommer från att hennes egen familj har många hemligheter. Och att alla människor har hemligheter, vad de än säger.

Men framför allt pratar hon om skrivandet. Hur uppfylld man är som författare när man håller på att skriva en bok. Och om att det inte är samma sak att skriva som barn som som vuxen. Hon började skriva böcker redan som 11-åring, men på ett helt annat sätt. Då var det historien i sig som var viktig, när den var klar var den klar. Nu handlar det om så mycket mer och man får gå tillbaka och förbättra tills allt känns perfekt.

Det ger mig hopp. Jag var också den lilla flickan som skrev och skrev, utan tanke. Kanske kan jag någon gång förmå mig att skriva en bok på riktigt, som vuxen. Jag blev i alla fall oerhört inspirerad av Tatiana de Rosnay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *