Vad skrattar vi åt?

IMG_1596.JPG

Tre författare som skrivit “roliga” böcker i ett samtal om vad man skrattar om i olika länder blir – roligt. Skratten finns i luften från första stund och franske författaren Romain Puértolas är fantastiskt rolig.

De konstaterar att i Sverige är den nördige mannen rolig, samtidigt som det är kul att driva med fördomar som att fransmän är arroganta. Att både det väntade och det oväntade kan bli roligt. Och, så klart, att man kan förpacka allt i ett roligt skal. Har man bara en rolig kringhistoria kan man slänga in ett allvarligt ämne på mitten, utan att driva med det. Klokt och smart.

Och så blev jag väldigt sugen på att läsa (köpa?) Fakiren som fastnade i ett Ikea-skåp.


One thought on “Vad skrattar vi åt?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *