Nu är allt över

Så, nu sitter jag på en tågcentral och väntar. Årets Bokmässa är över och jag har haft det fantastiskt. Synd att det är ett år kvar till nästa.

IMG_1653.JPG

Jag lyssnade på Siri Hustvedt trots allt, men jag vet inte riktigt om hennes senaste bok lät som något för mig. Därför var det lite synd att de pratade mest om den och inte så mycket om hela författarskapet. Men jag kanske sätter upp henne på min att läsa-lista trots allt.

IMG_1652.JPG

Däremot blev jag väldigt sugen på både Anna Jansson Ödesgudinnan och Romain Puértolas Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett Ikeaskåp. Två böcker som lät som roliga och i min stil när jag behöver något lättare (även om Puértolas även har en allvarligare ton).

Jag blev även nyfiken på att få veta mer om Tove Jansson efter seminariet med hennes brorsdotter Sophia. Jag lärde mig mer om kafferepens historia av att lyssna på Birgitta Rasmussen (Hela Sverige bakar-domaren och Jag hade en trevlig stund när jag lyssnade på Sigge Eklund och Yukiko Duke och sätter förmodligen upp Sigges bok på den allt längre listan.

IMG_1654.JPG

Och så fick jag avsluta allt med att teckna en prenumeration på Vi läser och få en kram och en pratstund av Yukiko Duke. En bra avslutning.

Någon mer sammanfattning av mässan kommer säkert. Men först ska jag åka tåg. Och sova.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *