Den stora bokhögen

bokhogNu är resväskan uppackad och jag kan få en överblick över vad jag egentligen införskaffade under mässan. Det kan se ut som väldigt många, 14 stycken närmare bestämt, men om man beaktar det faktum att jag förra året hade med mig 21 böcker hem så är det ju helt klart ett steg i rätt riktning.

Jag tycker dock att jag höll mig relativt bra till mitt eget tips när det gällde bokköp. Signerade böcker liksom billiga pocket, i form av exempelvis tag fyra betala för tre, är helt okej. Och jag höll mig nästan till det. Klart godkänt. Sedan är det ju självklart helt okej att ta med sig böcker som man inte har betalat för hem.

signeradeFörst till de signerade. Här visste jag redan innan att jag ville ha Ryskt bläck (Tatiana de Rosnay) och Blod rödare än rött (Arkan Asaad). Kristina Ohlssons båda Lotus blues och Den bekymrade byråkraten blev mer spontant, men eftersom jag äger alla hennes (vuxen)böcker som inbundna så kändes det ändå självklart.

Så till de övriga köpta böckerna. En av dem, Maggie O’Farrells Sommaren utan regn berättade Johanna på förlaget Sekwa/Etta om och det kändes som att hon visste precis vad jag gillar. Så jag hoppas verkligen på den. Tre andra – Steglitsan (Donna Tartt), Komma och gå (Taiye Selasi) samt Vi kom över havet (Julie Otsuka) köpte jag av en kombination av tips, dels sedan tidigare och dels från Kulturkollomiddagen. Joyce Carol Oates De fördömda blev mest för att jag behövde en fjärde och vill läsa mer av henne. Och slutligen ville jag gärna äga ytterligare en Tatiana de Rosnay-bok, så det blev Colombes granne.

faddaOch så till sist, de fådda böckerna. Gillian Flynns Vassa föremål plockade jag åt mig på bokbloggsminglet, medan Utrop (Celine Curiol) och Doft av ondska (Anne Rambach) var två böcker jag fick på köpet hos Sekwa/Etta. När jag köpte pocket fick jag fyra noveller från Novellix och till slut så fick jag pocketboken Då tänker jag på Sigrid av Elin Olofsson samt ett presentkort på 100 kronor på Bokus när jag tecknade prenumeration hos Vi läser.

Vad fick du med dig från mässan?

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *