Intressant – men tråkigt skrivet

dodsdomdDamien Echols döms som 19-åring till döden för mord på tre små pojkar. Polisen hänger ut honom och hans två kompisar som West Memphis Three, tre satanistiska unga män som inte bävar för att döda på de mest bestialiska sätt. Bevisen brister dock rejält och det finns till och med en hel del bevis som pekar åt andra håll. Efter en lång process släpps han fri och det här är hans historia.

Visst låter det intressant? Och det är det också, en helt sjuk historia. Man kan dra paralleller till Thomas Quick- eller Olle Möller-fallen – kända fall när polisen mer varit ute efter att få någon fast än att faktiskt lösa brottet på riktigt. Vilket i sig är riktigt hemskt. När det dessutom blir ett dödsstraff på tvivelaktiga grunder är det fruktansvärt.

Tyvärr kommer jag på mig själv med att hellre googla på fallet än på att läsa Damien Echols historia. Han svävar ut i sidosaker och jag har lite svårt att bli engagerad i hans liv i fängelse i väntan på att antingen frias eller bli dödad. Själva historien är fruktansvärt intressant, men boken är tyvärr tråkig.

T T
Titel: Dödsdömd
Författare: Damien Echols
Förlag och år: Norstedts 2013
Typ och sidor: Inbunden (369 sidor)


One thought on “Intressant – men tråkigt skrivet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *