Inte något som stannar kvar

tusen-tranorEn regnig kväll råkar Eva av misstag köra på Amos. Hon vet inte vem han är, men tar med honom till sin övernattningslägenhet för att han ska få en chans att återhämta sig. Sedan räknar hon med att han ska försvinna därifrån, men i stället börjar de prata med varandra och Eva får höra hela historien om hur Amos flytt till Sverige och om livet som papperslös i Europa.

Tidvis är Amos historia riktigt berörande. Men långt ifrån hela tiden. Det här är ingen bok som fastnar i mig, utan känns snarare som bara en i mängden. Jag vet att boken hyllats på flera andra håll, men trots att ämnet egentligen är viktigt och borde lyftas fram är det ingenting jag kommer att komma ihåg speciellt länge. Det var helt enkelt inte en bok för mig.

T T
Titel: Tusen Tranor
Författare: Ann Lagerhammar
Förlag och år: Forum 2014
Typ och sidor: Inbunden – 262 sidor


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *