Planerad läsning

Helg igen och därmed dags för Annikas bokbloggsjerka. Veckans fråga lyder:

Planerar du vad du ska läsa och när och hur går du i så fall till väga?
Oftast gör jag inte det. Jag mår bäst om läsningen är spontan och jag kan bestämma från gång till gång vad jag ska läsa härnäst. För läsningen beror så mycket på vad jag känner för just då.

Men ibland planerar jag några steg framåt. Till exempel om jag fått ett recensionsex, då kan jag tänka att jag vet att det måste bli nästa bok. Och ibland får jag för mig att hitta på små utmaningar till mig själv (som oftast går sådär).

Men större delen av tiden läser jag helt enkelt bara det som faller mig in just då.


10 thoughts on “Planerad läsning”

  1. Jag brukar försöka planera, men har väldigt svårt att hålla mig till det. Blir lite för mycket “rutin” när man planerar och då tycker jag det blir tråkigt. Så för det mesta väljer jag bara en bok jag vill läsa för tillfället, även om jag alltid ser till att välja mellan recensionsexen i första hand så de blir lästa!

  2. Det låter väldigt likt mig själv, planerar rec-exen och sedan får dagsform, humör och känsla bestämma det andra!

  3. Lustläsning är a och o. Jag planerar i viss mån vid utmaningar och liknande och har en slags mental plan som jag ständigt ändrar beroende på tid, lust och humör. 😉

  4. Jag gör ungefär som du. Utmaningar är jag kass på, försöker låta bli att gå med i dem, men ibland är de bara för lockande 🙂

  5. Jag är numer rätt välplanerad i min läsning, vilket behövs eftersom jag har lätt att tappa all planering överhuvudtaget när det gäller att köpa böcker…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *