Om fem timmar vet vi…

Klockan 13 i dag öppnar Peter Englund de stora vita dörrarna, blixtrarna smattrar och han berättar för oss vem som får årets Nobelpris i litteratur. Spännande och en riktig höjdpunkt på hösten.

Det gissas hej vilt, men jag antar att det inte är många som kommer få rätt. Själv tänker jag att det förmodligen blir någon jag inte hört talas om, eftersom det blev en väldigt känd och omtyckt kvinna (Alice Munro) förra året. Så jag har inte samma förhoppning om att känna igen namnet i år. Visst vore det roligt om någon av de som alltid ligger bra till på bettinglistorna, som Haruki Murakami eller Joyce Carol Oates, skulle få det men det tror jag inte på.

Jag väntar med spänning. Om fem timmar vet vi…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *