Hur mycket är en trea värd?

Så var det fredag och dags att svara på veckans fråga i Annikas bokbloggsjerka:

Är tre ett dåligt betyg? (På en betygsskala 1–5)

Nej, det är det verkligen inte. För mig är tre klart godkänt och en bok som är läsvärd. Den är inte fantastisk och inte usel utan just bra. En klart godkänd bok.

Kollar man in mina kategorier är tre det betyg jag oftast sätter på böcker. Vilket ju faktiskt betyder att jag till största delen läser just bra böcker. Och det är väl inte det sämsta?


13 thoughts on “Hur mycket är en trea värd?”

  1. Då är nog mina treor lite mindre värda än dina. Eller så betyder bra olika för oss, för mig är en trea bara OK. Så där lite lagom 🙂

  2. Framför allt vore det väl lite osannolikt att det skulle skrivas mest geniala böcker. Och alla tycker ju olika så en trea för den ena kan vara en etta eller femma för den andra!

  3. En trea är ju ett medelbetyg och alla böcker kan ju inte vara bäst eller sämst utan någon ska ligga mitt i mellan och ibland får ju en bok betyget för att boken blir jämförd med annat i genren eller annat författaren har skrivit. Och kanju tänka mig att författare och gillar och ogillar sina böcker olika och även andras böcker.

  4. Jag tycker en trea är värd olika mycket beroende på vilken sorts bok det gäller. En tung bok som får en trea känns inte helt läsvärd, medan en lättsam bok ofta är en trea och då helt ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *