Bokslut 2014 – läsningen i siffror

Så här första dagen på 2015 är det dags att lämna det gamla bakom sig och göra sig redo för det nya. Med andra ord sammanfatta läsningen från 2014 i någon slags bokslut. Jag tänker inte göra som tidigare år och räkna ner de tio bästa böckerna, utan i stället hade jag tänkt mig någon form av lista med “Årets…”. Gissa då hur glad jag blev när jag upptäckte att fantastiska Kulturkollo redan gjort en exakt sådan jag tänkt mig (ja, kanske inte exakt samma frågor eftersom jag inte var klar med min då). Bara att låna, tacka och fylla i. Tack! Det kommer i ett eget inlägg inom kort.

Först lite siffror:

67

lästa böcker stannade jag på 2014. Det är fyra fler än förra året – vilket jag blir glad över eftersom det ett tag var riktigt tjurigt i läsningen.

23 250

sidor, i olika format, har jag läst. Lite drygt 3 500 fler än vad jag läste förra året. Bra!

När det gäller formaten blev det såhär (den uppmärksamme märker att det blir fler än 67, men det är för att jag “komplementsläste” en del, som jag brukar kalla det, dvs att jag läste samma bok som ljudbok vissa stunder och i något annat format andra):
11 pocket
34 inbundna
5 ljudböcker
7 danskt band
15 e-bok

Jag har varit bra på att blanda olika format (även en del ljudböcker), jag har läst en bok på engelska (sällsynt och jag tackar Caitlin Moran för det) och jag har läst böcker jag nog aldrig själv valt (tack vare tips). Med andra ord ett mycket bra läsår.

Återkommer alltså inom kort med en mer innehållsmässig sammanfattning.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *