Dags för ett läsmål?

De senaste åren har jag legat på mellan 60 och 70 lästa böcker per år. Utan att egentligen planera på något särskilt har siffran varit ganska konstant, men varierat en aning.

Men slutet av 2014 var så fantastiskt när det gällde läsning att jag nu funderar på om jag har förutsättning att åtminstone komma över 70 böcker 2015? Det borde inte vara någon större utmaning, och det vore ärligt talat lite roligt.

Det skulle i så fall innebära att jag i snitt måste läsa ungefär sex böcker i månaden. Vilket inte känns som helt otroligt – kanske skulle målet till och med vara högre ställt än så? Frågan är om det skulle vara hämmande att sätta någon slags mål, att läsningen skulle kännas som ett måste när jag inte kommer upp i sex böcker eller mer.

Hur gör du? Läser du bara eller har du någon gång haft ett mål att komma upp i ett visst antal böcker?


2 thoughts on “Dags för ett läsmål?”

  1. Jag blir stressad av för många mål, utan gillar att läsa av lust och läsa det jag känner för för tillfället. Samtidigt som det ibland är bra att utmana sig genom att läsa andra typer av böcker och kanske att öka antalet. Fast jag har perioder ibland då jag bara läser tidningar och inte orkar med något annat och så kommer det säkert att fortsätta.

  2. Jag är rädd att jag skulle hetsläsa om jag satte antalsmål och att jag skulle välja bort intressanta tegelstenar bara för att få upp siffran. Jag har hellre få bra läsupplevelser än många halvdana, inte för att jag menar att korta böcker är sämre men jag hoppas du förstår hur jag tänker. Dessutom har jag så många andra saker jag vill hinna med och jag vill att läsning ska vara avkopplande och inte stressande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *