En historia att både skratta och gråta åt

viDouglas hade sett fram emot när hans och Connies son skulle flytta hemifrån. Då skulle de äntligen få mer tid för sig själva. Därför blir han rejält förvånad när Connie avslöjar att även hon tänker flytta – samtidigt som sonen.
Först väntar dock en sedan länge planerad tågluff genom Europa, hela familjen tillsammans. Det kanske kan bli det som räddar allting, tänker Douglas. Resan då Connie inser hur mycket familjen, och han, betyder för henne.
Om allt går lika fantastiskt som i Douglas drömmar? Inte direkt…

Det här är inte lika fantastiskt som David Nicholls tidigare bok, En dag. Det är lite småroligt emellanåt, men framför allt tycker jag synd om Douglas som verkligen tror att han gör allt han kan när han försöker, men allt blir ändå bara fel. Trots att han  har planerat allt in i minsta detalj och inte förstår hur de andra två ens kan tänka på att spontant göra något annat förstår han inte hur de kan missa saker.

Och det är de små detaljerna som gör historien. Som det faktum att Douglas forskar på bananflugor. Det säger en hel del om honom. Eller hur han lyckas boka in dem på ett sexhotell i Holland. Ofta är det svårt att veta om man ska skratta eller gråta…

Men det jag trots allt gillar mest med den här boken slutet. Jag ska inte säga vad det är som händer i slutet, men definitivt inte det man hade räknat med. Jag sätter punkt där och uppmanar dig helt enkelt att läsa den själv i stället.

Titel: Vi
Författare: David Nicholls
Förlag och år: Printz publishing (2014)
Typ och sidor: Inbunden – 421 sidor
Betyg: T T T T


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *