När det vänder

Till helgens bokbloggsjerka hos Annika finns det två frågor och man väljer om man vill besvara bara den ena eller båda. Självklart kan jag inte låta bli att ta båda.

1. Har du läst en bokserie som du slutade tycka om under resans gång? Varför?
Jag tyckte mycket om Hungerspelen, mest på grund av den person som Katniss får vara. En ung, stark tjej som klarar sig själv och som verkligen inte behöver någon man att luta sig mot. Hon går sin egen väg. Men i den andra och tredje boken slutade jag tycka om dem. Dels för att handlingen blir lite för skruvad och fantasy-aktig för min smak, men mest för att jag inte riktigt gillar hur Katniss förändras. Ibland tänker jag att jag skulle ha slutat läsa efter den första boken.

2. Vilken bok har haft det perfekta slutet?
Härom veckan skrev jag en krönika om hur jag gillar oväntade kärlekshistorier och oväntade slut, det vill säga även när det inte alltid slutar lyckligt. Därmed kanske mitt val kan råka spoila lite, men jag tycker nog faktiskt En dag har det perfekta slutet. För att författaren vågar låta oss tvivla på om de ska bli ett par hela vägen och sedan slå till med det slut vi minst av allt hade väntat oss.


9 thoughts on “När det vänder”

  1. Jag tyckte att Hungerspelstrilogin blev bättre och bättre för varje bok. Tänk så olika man kan tycka. En dag har jag stående i bokhyllan, men inte läst den ännu.

  2. Hungerspelen har jag hört talas om , men den har inte lockat riktigt. En dag står i min hylla, oläst. kanske för att det talatds såotroligt mycket om den överallt. då brukar man bli mätt på bara det

  3. Jag gillade inte alls första boken i Hungerspelen och ville inte läsa mer. Sen kom filmerna och då tog jag tag i serien igen, och gillade tvåan och trean bättre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *