Digrare och mer blandat än någonsin

Månadssammanfattning – februari 2015.

Ibland får jag för mig att det går trögt med läsningen, att jag borde läsa mer. Men så tittar jag till på statistiken och, knäpp som jag är ibland, jämför med förra året. Och inser att jag inte alls läser lite, i alla fall inte jämfört med mig själv. För så mycket som jag läser nu var det nog faktiskt länge sedan jag läste. Det här årets första två månader har jag läst sammanlagt 15 böcker. Förra året var siffran vid samma tidpunkt “bara” åtta. Så det är något att säga till mig själv när jag känner att det går trögt.

Men det är inte bara mängden som är bättre. Jag tycker också att jag läser med blandat. Den här månaden har jag blandat erotik (mer senare om vad jag tyckte om mr Grey och hela den hypen) med Nobelpristagare, deckare med fakta. Och klämt in lite sagor däremellan. Man kan verkligen inte påstå att jag hållit mig till en enda genre.

Jag har också blandat format. Jag har läst en hel del e-böcker (tack vare Mofibo), inbundna och danskt band. Ingen pocket, dock. Jag har både köpt, lånat och abonnerat på böcker.

Jag blandar helt enkelt väldigt mycket just nu, på alla fronter. Och det känns väldigt bra.

Böcker lästa i februari:
Astrid Lindgren: Britt-Mari lättar sitt hjärta (Inbunden/126 s)
Denise Rudberg: Ett litet snedsprång (E-bok/432 s)
Astrid Lindgren: Kati i Amerika (Inbunden/189 s)
Patrick Modiano: Dora Bruder (Danskt band/119 s)
E L James: Femtio nyanser av honom (E-bok/560 s)
Bea Uusma: Expeditionen – min kärlekshistoria (E-bok/240 s)
Alexis Ragougneau: Madonnan i Notre Dame (e-bok/235 s)

Lästa böcker: 7
Manliga/kvinnliga författare: 2/4
Svenska författare: 3
Deckare/spänning: 2
Sanning: 2
Klassiker: 0
Inbundet/pocket(danskt band)/E-bok/ljudbok: 2/1/4/0
Sidor: 1 901


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *