Bokutmaning mars – 5: En hjälte du älskat

hermione

Den här dagen kommer passande då jag härom dagen satt och skrev en krönika om kvinnliga karaktärer (att publiceras i helgen, intill internationella kvinnodagen). När jag tänkte tillbaka insåg jag hur mycket Hermione betydde för mig som runt/drygt tioåring. Att ha en tjej som var plugghäst, men ändå tuff och viktig som någon slags förebild betydde mycket för någon som själv var den där plugghästen i verkligheten. J K Rowling gjorde något riktigt bra när hon skapade Hermione Granger.


One thought on “Bokutmaning mars – 5: En hjälte du älskat”

  1. Jag var för gammal när Harry Potter-böckerna slog igenom, men jag har sett filmerna och kan förstå att Hermione är en karaktär som betytt mycket för många. Kul att du lyfter fram henne i samband med hjältetemat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *