TidningsIda

– om böcker och språk

Bokutmaning mars – 5: En hjälte du älskat

hermione

Den här dagen kommer passande då jag härom dagen satt och skrev en krönika om kvinnliga karaktärer (att publiceras i helgen, intill internationella kvinnodagen). När jag tänkte tillbaka insåg jag hur mycket Hermione betydde för mig som runt/drygt tioåring. Att ha en tjej som var plugghäst, men ändå tuff och viktig som någon slags förebild betydde mycket för någon som själv var den där plugghästen i verkligheten. J K Rowling gjorde något riktigt bra när hon skapade Hermione Granger.

Categories
#bokutmaningmars

  One comment so far | Leave your own comment

 1. 3/5/2015 | 21:38 Permalink

  Jag var för gammal när Harry Potter-böckerna slog igenom, men jag har sett filmerna och kan förstå att Hermione är en karaktär som betytt mycket för många. Kul att du lyfter fram henne i samband med hjältetemat!

  Respond to this comment

 2. Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: