Hur hinner jag läsa så mycket?

IMG_2846

Veckans fråga i Annikas bokbloggsjerka är en fråga som många av oss storläsare stöter på med jämna mellanrum, nämligen:

Hur hinner du läsa så många böcker?

Jag är en väldig periodare när det gäller läsning. Ibland läser jag hur mycket som helst (som de senaste två månaderna), men sedan kan det gå flera veckor mellan att jag läser ut två böcker. Så det är lite upp och ner med hur många böcker jag läser.

Men huvudanledningen till att jag hinner läsa så många böcker som jag gör är att jag läser snabbt. Jag har inga problem med att ta till mig handling och innehåll samtidigt som blicken flyger fram över bokstäverna och det gör att det går fort.

När jag är inne i mina läsflytsperioder tar jag dessutom varje chans jag kan få att läsa. En kvart på morgonen, medan jag lagar mat, medan jag väntar på någonting. (det sistnämna är allra enklast om jag läser e-bok i mobilen) Jag slalomläser dock inte, så är det en inbunden bok jag läser så är det bara hemma jag läser.

Det är också någon form av avkoppling och må bra-sysselsättning. Mycket mer rogivande än exempelvis att kolla tv-serier.


9 thoughts on “Hur hinner jag läsa så mycket?”

  1. Jag slalomläser en hel del. Men det är väldigt sällan jag tar med mig en inbunden bok på tåget. De är för tunga.

  2. Jag är exakt likadan, ibland slukar jag böcker och någon månad kanske jag bara läser en bok eller så. Det är så udda. Jag har lite andra intressen som tar tid också så man får passa på att sluka böcker när väl de perioderna dyker upp 😛

  3. Jag föredrar också böcker framför TV-serier. Och tur är väl det.. Annars hade jag nog inte hunnit läsa många böcker. 😮

  4. Jag tycker också att läsning är avkopplande. För mig är det lite själslig läkning och ett sätt att glömma bort smärtorna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *