TidningsIda

– om böcker och språk

Det perfekta ljudbokspysslet

måla+läsa

Jag har, som bekant, svårt för ljudböcker i andra sammanhang än bilkörning. Jag blir liksom rastlös av att bara lyssna. Men kanske har jag nu hittat en perfekt sak att pyssla med samtidigt som jag lyssnar. Någonting som inte kräver uppmärksamhet, men som ändå får kroppen och hjärnan att känna sig sysselsatta.

Nämligen den där målarboken för vuxna som jag fick i julklapp av pappa. Att sitta och färglägga små fjärilar medan jag lyssnar till slutet av Christoffer Carlssons Mästare, väktare, lögnare, vän funkade helt enkelt riktigt bra. Jag fokuserar på handlingen, och jag får pyssla med någonting samtidigt.

Och jag känner mig väldigt lugn av det. Helt perfekt.

  6 comments already | Leave your own comment

 1. 1/1/2016 | 17:21 Permalink

  Jag kan bara hålla med! Jag lyssnar mycket men måste samtidigt göra något annat (typ köra, handla, diska, städa – eller måla i dessa underbara målarböcker). Fast ibland varvar jag med en P3 dokumentär-pod.

  Respond to this comment

  • 1/4/2016 | 08:56 Permalink

   Ja, det känns verkligen som man måste göra någonting annat vettigt samtidigt, annars svävar tankar bara i väg. Köra bil är annars det som funkar bäst för mig.

   Respond to this comment

 2. 1/3/2016 | 12:24 Permalink

  Det är så rogivande att måla så då lyssnar man av bara farten 🙂
  God fortsättning.
  Kram Cissi

  Respond to this comment

 3. 1/3/2016 | 19:07 Permalink

  Smart kombo! 🙂 Själv lyssnar jag mest på ljudböcker när jag springer eller städar. Det gäller att hitta aktiviteter som inte kräver för mycket uppmärksamhet.. Men rita verkar ju vara perfekt.

  Respond to this comment

  • 1/4/2016 | 08:56 Permalink

   Jag har svårt att lyssna när jag tränar, tappar fokus liksom. Men städning kan jag tänka mig funkar bra också 🙂

   Respond to this comment

 4. Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: