Lite statistik

statistik

En del intressanta saker finns att hitta i statistiken för 2015. Som till exempel att jag bara läste fyra pocketböcker på hela året. Konstigt. Men å andra sidan har jag läst rätt många nya böcker, och då blir det ju mest inbundet eller e-böcker.

Kvinnorna dominerar stort, men så brukar det ju vara. Frågan är egentligen varför jag oftast väljer böcker skrivna av kvinnor. Är det så att man läser mest av det kön man själv tillhör eller är det bara jag som gör så?

Och statistiken uppdelat på året är också rätt intressant. Man ser vissa tendenser tydligt. Januari brukar vara bra på grund av pepp på det nya läsåret. Det gamla är sammanfattat och jag känner starkt för att ta tag i allt igen. Sedan börjar det dippa framåt april, när jag kommer i gång med cykelträningen rejält. Det tar ju sin lilla tid att ge sig ut på tiomilarundor på helgerna, och att cykla kvällstid. I juli blev det dags för semester. Och i september flyttade vi och tillbringade i princip varenda ledig minut med att måla väggar och flytta grejer. Det vill säga ingen tid över för läsning. Och i oktober-november förberedde jag mig för Bokens afton genom att läsa alla de aktuella författarna. Sedan var året nästan slut.

Så, ska jag följa min trend nu så går jag ut starkt i januari 2016. Första boken är redan utläst…


2 thoughts on “Lite statistik”

    1. Tack 🙂

      Jag gör dem själv i Adobe illustrator.
      Undra varför pocketen får stryka på foten egentligen. Är ingenting i alla fall jag har tänkt på och ändå blev det så…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *