TidningsIda

– om böcker och språk

Det här med ljudböcker…

Annikas bokbloggsjerka handlar den här veckan om ljudböcker, något jag brukar återkomma till då och då:

måla+läsa

Att lyssna på ljudbok när man målar funkar hyfsat bra.

 

Vilken är din favorit när det gäller ljudböcker (bok, uppläsare eller både och)?

Jag och ljudböcker är inte de bästa vänner. Jag försöker med jämna mellanrum, men det går alltid sådär. Jag klarar inte av att hålla koncentrationen uppe när jag bara lyssnar, tankarna svävar i väg. Men jag tycker också att det är ett problem att det tar så sjukt mycket längre tid än att läsa själv. Jag blir liksom rastlös av två olika skäl.

MEN. Det enda som funkar är deckare som är inlästa på ett bra sätt. Det måste vara spännande för att jag ska orka lyssna, vanliga romaner funkar inte alls som ljudböcker. Och helst ska jag sitta i bilen, när jag inte har någonting annat (nåja) som stör. Då fungerar det. Även när jag har målat i min vuxenmålarbok har det funkat bra att lyssna.

Senaste boken jag tyckte riktigt bra om att lyssna på var Kvinnan på tåget av Paula Hawkins som Angela Kovács läst in. Det funkade och jag klarade av att lyssna utan att önska att jag hade en fysisk bok i stället..

Även Carina Bergfeldts Sju dagar kvar att leva, uppläst av Karin Bergquist, funkade bra. Trots att det inte var spännande i samma mening som en deckare så fanns det ett driv i den som gjorde att det inte gick att sluta lyssna.

Men nej, jag och ljudböcker kommer nog aldrig att bli de bästa vänner.

Categories
Bokbloggsjerka

  10 comments already | Leave your own comment

 1. 3/11/2016 | 17:51 Permalink

  När jag målar brukar jag lyssna på musik. Möjligen så skulle en ljudbok fungera då. Fast jag vill egentligen bara fokusera på målandet…

  Respond to this comment

 2. 3/11/2016 | 20:04 Permalink

  har också lite svårt med ljudböcker, men några stycken har det blivit

  Respond to this comment

 3. 3/11/2016 | 20:23 Permalink

  Sju dagar kvar att leva har jag ju varit nyfiken på så kanske borde testa den som ljudbok 🙂

  Respond to this comment

 4. 3/11/2016 | 23:15 Permalink

  Jag tyckte också om Sju dagar kvar att leva. Kvinnan på tåget har jag inte vågat mig på eftersom jag har svårt för böcker som har en krypande känsla av obehag. Den kanske inte är sån men jag har fått för mig att den hamnar lite i den kategorin.

  Respond to this comment

 5. 3/12/2016 | 07:49 Permalink

  Nej, jag tror att det helt enkelt inte funkar för alla, bland annat mig, det beror nog på människotyp eller gener 🙂

  Respond to this comment

 6. 3/12/2016 | 07:58 Permalink

  Det måste vara rätt tillfälle när man har händerna tillräckligt upptagna och huvudet inte tillräckligt upptaget… Jag lyssnar mest när jag cykelpendlar och när jag är ute och springer.

  Respond to this comment

 7. 3/12/2016 | 10:02 Permalink

  Jag har tänkt att fördriva tiden på gymmet med en ljudbok, men än så länge har jag inte kommit längre än att jag laddat ner boken till telefonen.

  Respond to this comment

  • 3/14/2016 | 10:52 Permalink

   Jag har testat det någon gång, men tyckte inte att det funkade. Kunde inte fokusera på både styrketräningen och boken.

   Respond to this comment

 8. 3/12/2016 | 11:45 Permalink

  Verkligen lätt att tankarna far iväg på annat 🙂

  Respond to this comment

 9. 3/13/2016 | 23:19 Permalink

  Ljudbok i bilen är perfekt! Och under en längre stund i tvättstugan 🙂

  Respond to this comment

 10. Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: