Vem är jag och vad är det här för blogg egentligen?

Namn: Ida Wenström

Ålder: 25 år

Bor: I villa i Färjestaden tillsammans med sambon Andreas och afrikanska pygméigelkotten Kiwi.

Jobbar som: Sidplanerare på Barometern-OT.

Intressen: Tja, läsning måste ju ändå komma först. I övrigt tycker jag om att baka, cykla i flera timmar (har cyklar tio Tjejvättern, två Halvvättern och en Vätternrunda) och att umgås med familjen.

Blogghistorik: Det är drygt sex år sedan jag började blogga om böcker, och knappt sex år sedan jag började göra det under namnet TidningsIda. Jag har tidigare bloggat på tidningsida.se (där alla inlägg sedan sex år tillbaka finns) och även fått äran att vara bloggambassadör för Bokmässan i Göteborg 2013.

Men namnet TidningsIda – var kommer det ifrån? Ja, egentligen har det ju ingenting med böcker att göra. Men när jag pluggade till journalist och vi skulle välja inriktning inför andra året (radio, tv eller tidning) sa min lärare: “Jag och med dig är det ju ingen tvekan. Du är ju en tidningsida” på sitt göteborgshumoristiska sätt. Och sedan blev det bara så att det blev namnet på bloggen. Nu har det hängt med så länge att det känns som en självklar del av mig själv, och därför är det med även hit.

Varför en bokblogg? Jag har alltid läst massor – jag kan egentligen inte säga hur länge. Det enda jag vet är att det alltid varit en del av den jag är. Just själva bloggandet tror jag faktiskt att det var min sambo som kom på. Jag kollade runt lite, upptäckte att det fanns hur många bokbloggar som helst men tänkte att det kunde vara kul att göra ett försök. Dels föll jag för tanken på en stor läsdagbok, ett ställe där jag verkligen kunde samla allt jag läst. Dels tanken på att kunna diskutera med andra och att få andra att läsa samma fantastiska böcker som jag. Dela läsglädjen, helt enkelt.

Vad läser jag? Jag brukar alltid svara att jag läser i stort sett allt utom science fiction och fantasy. När jag svarade det sist fick jag frågan “Jaha, så vilken är den bästa sportbiografin du läst på sistone?”. Så låt mig nöja mig med att svara att jag läser väldigt blandat. Det låter bättre.

Vad bloggar jag om? Allt som har med läsning att göra. Jag tänkte att ni ska få titta in i min bokhylla, se vad jag läser just nu, höra mig sucka över lässvackor, läsa recensioner, bli varnade för dåliga böcker, gå igenom kommande boksläpp…. Ja, typ allt, som sagt.

Alla inlägg jag skrivit i år har flyttats över hit, och från och med nu bloggar jag bara här. Så välkomna att följa med mig och diskutera läsning med mig. Jag finns även på Facebook, Twitter och Instagram – allt under namnet TidningsIda. Välkomna!

Missa inte heller Barometern-OT:s nya boksida – fullt med recensioner för bokslukaren!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *