Nytt från en riktig favorit

Just nu skannar jag för fullt förlagens hemsidor och kataloger i jakt på intressanta boksläpp under hösten. Jag hittade en hel del, och det återkommer jag till senare.

Men dessutom råkade jag upptäcka att en riktig favorit har släppt en ny bok nu i dagarna. Nämligen Chris Cleave, vars berättande jag blev helt kär i när jag av en slump läste Little bee för ett par år sedan (läs den om du inte gjort det – den är fantastisk). Han är en av få manliga författare jag vet (det kanske finns fler) som kan skriva riktigt, riktigt bra utifrån en kvinnas perspektiv. Dessutom lyckas hans historier beröra på ett oväntat sätt.

Därför blev jag riktigt glad när jag läste om Alla hjältar blir förlåtna. Och inser att det kanske blir svårt att hålla mitt inofficiella löfte om att inte köpa några böcker före Bokmässan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *