På väg ut ur bubblan

Eller, egentligen fick jag lämna den rätt snabbt för att på lördagen åka på 50-årsfirande i stället. Men en del grejer från Bokmässan finns ju fortfarande kvar i huvudet och jag tänkte att det kanske var dags att sammanfatta dem i enkätform:

Mässans: 

img_0408-1.jpg

… bästa: Seminariet med Delphine de Vigan och Alex Schulman. Både roligt och sorgligt, men framför allt tänkvärt.

… miss: Jag hade gärna lyssnat på Lisa Jewell eller Kim Thuy, men missade ju båda eftersom jag inte stannade till lördagen.

… konstigaste: Hur sjukt många personer som stod i kö för att få köpa en signerad bok av Sture Bergwall. Varför? Handlar det bara om signaturen i sig, inte vem som skriver den?

… besvikelse: Intervjun med Sofi Oksanen i ABF:s monter. Segt och svårt att höra vad som sades.

img_0392.jpg

… bästa intervjuare: Fredrik Belfrage i Piratförlagets monter. Okej att han har gjort det många gånger och med de flesta av författarna flera gånger innan, men det känns ändå spontant och som att han är intresserad.

img_0369-2.jpg

… stjärna: Måste, i alla fall mina två dagar, ha varit Patti Smith. Så långa köer var det länge sedan jag såg.

… största fynd: Jag gjorde nog egentligen inga större fynd, men jag är ändå supernöjd med allt jag köpte. Lagom, liksom.

… mysigaste: Jujja Wieslander och Sven Nordqvist när de pratade om Mamma Mu och Kråkan. Sven lite sådär buttert, men ändå kärleksfullt och Jujja med inlevelse.

… äntligen: Jag tog tag i att börja köpa de vackra Agatha Christie-böckerna. Nu ska jag bara se till att samla på mig alla.

img_0355.jpg

… tygkasse: Helt klart den jag fick på köpet när jag köpte Agatha Christie-böckerna.

… insikt: Det är så mycket roligare att lyssna på hur författare tänker än att köpa massa signerade böcker.

… kaoskänsla: När klockan blivit fredag eftermiddag och det knappt gick att röra sig, än mindre faktiskt höra vad som sades i montrarna. Den ena försökte överösta den andra och det kändes som för mycket som hände på en och samma gång.

HÄR hittar du alla mina inlägg från Bokmässan 2016.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *