Änkan av Fiona Barton

Jean Taylor hade ett bra liv, tillsammans med Glen som hon älskade över allt annat. Tills den dagen en liten flicka – Bella – försvinner och polisen misstänker hennes man för att ha rövat bort henne. Poliserna ständiga utfrågningar blir vardag, liksom att gå på rättegångsförhandlingar. Journalisterna har bosatt sig utanför deras ytterdörr och alla vill vara den som får Glen, eller Jean, att erkänna det hemska brottet. Om inte annat så vill alla veta Jeans roll i det – vet hon vad Glen har gjort med den lilla flickan?

Historien berättas omväxlande av Jean (både nu och då), den ansvariga polisen och en journalist. Alla med olika perspektiv på vad som hänt, men utan att någon av dem är den skyldiga och kan berätta exakt. Ett intressant sätt att berätta på och det får en verkligen att hålla intresset uppe och man vill nästan inte lägga ifrån sig boken.

Tyvärr håller den inte hela vägen, slutet haltar rejält, men eftersom det är spännande nästan hela tiden är det perfekt ljudbokslyssning – man tappar inte koncentrationen.

Änkan
Fiona Barton
Massolit förlag (2016)
Betyg: 3


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *